onsdag 12. oktober 2011

Call Of Duty MW2

Jeg har en stor lidenskap for skytespill, Call Of Duty MW2 har tatt hele spillerne med storm. Historien er knall bra, flerspilling funksjonen har utviklet seg enormt etter de 5 andre spillene i Call Of Duty. Her er mine tanker om Call Of Duty.

en anmeldelse av Alex M. Hanssen

Historie
I følge spill.no skriver de at Historien om Call of duty er at vi er i år 2014, og det viser seg at de moderate russerne med Kamarov i spissene tapte borgerkrigen mot ultranasjonalistene og en bølge av nasjonalisme og fremmedfiendtlighet skyller over landet som en svart flodbølge. I kjølvevannet av dette drømmer russiske ledere om sin storhetstid og bruker den tidligere lederen for ultranasjonalisme Imran Zakhaev som martyr for det fremtidige Russland. Motsetningene og spenning mellom USA nærmer seg bristepunktet og en ny kald krig virker unngåelig.( spill.no)

Dette er coveret til Call of Duty Modern Warfare 2.  Call of Duty Modern Warfare 2 er et actionorientert skytespill du aldri får muligheten til å trekke pusten. Spillet har fått 18 års grense på grunn av sterke sener i historien. Utvikler av spillet er Infinity ward. Spillet Call of duty er det 6 spillet som har blitt laget, og det ble utgitt på alle spillebutikker i hele Norge 10. November 2009. Call Of Duty er det mest solgte skytespiller over hele verden






Mye å velge mellom
Spillet er lagt opp av forskjellige brett som man må komme gjennom for å låse opp neste brett, akkurat som de tidligere Call of Duty spillene. Underveis i spillet er det mange oppdrag som må løses mange er vannsklige og noen er litt mindre vannsklig å løse. Her må man ikke bare være god til å skye, man må også ha gode reaksjonsevner og være intelligens. Men man kan selvfølgelig velge vannsklighetsgrad hvis det ønskes.  Når du er ferdig med historien i spillet, har du også muligheter til å spille flerspilling for eksempel vis internett. Du kan også spille historien igjen med en venn. På flerspilling er det er 10 forskjellige medaljer du kan oppnå og det er en rekke gøyale brett som man kan velge imellom. For eksempel Afghan, som skal forestille Afghanistan. Afghan er den banen som blir spilt mest på flerspilling. Det er også mange andre brett man kan spille som for eksempel Favela, Underpass, Karachi, Derail, Invasion, Quarry, Wasteland, estate, Terminal, Sub-base, Skidrow og Highrise. Det er masse forskjellige brett man kan spille.

Dette bildet her er tatt på flerspilling banen er estate og geværet er m4a1 med lyddemper. Som du ser på dette bildet er selve grafikken veldig bra.

Fortsatt i utvikling
 Call of Duty er fortsatt i utvikling, starten på 2011 ble det laget flere brett spill som man kan spille, våpen er også i utvikling. På flerspill er det en rekke forskjellige klasser du kan velge. Du kan for eksempel være en som løper rundt med maskingevær, i den klassen kan du velge om du vil løpe rundt med en m4a1, famas, scar-h, tar-21, fal, m16a4, acr, f2000 og det mest kjente våpenet brukt av mest terrorister som er ak-47. disse geværene brukes mest på langt hold, og er ikke så veldig god i nærkamp. Hvis du er en som løper ofte og ikke er så flink til å skyte motstanderen din langt vekke, er undermaskingevær noe for deg.

Undermaskingevær er kjent som de som tar mest skade og har økt skudd hastighet. I denne klassen finner du våpen som Ump.45, mp5k, mini uzi, vector og p90. Den som blir brukt mest er Ump.45, på grunn av at den tar veldig mye skade på motstanderne.  Er du en som ikke løper så veldig mye og liker å være på en plass gjennom hele brettet, er rifleklassen noe for deg. Det er kun to våpen du kan velge enten intervension og barret 50.caliber. Den mest brukte er faktisk intervension som har den kraftigste skaden, men bruker litt lang tid på å lade skudd. Den siste klassen er for spillere som har lyst til å overleve lengre men ikke lyst til å drepe mange motstandere da er skjoldklassen noe for deg. Der du har et skjold og kan ha ett ekstra våpen.

Belønninger for dine ferdigheter
Desto flere motstandere du dreper desto mer krefter får du. Hvis du dreper mange motstandere får du flere belønninger. Klarer du å drepe 3 motstandere får du en UAV som oppdager spillene på kartet, hvis du ikke bruker ferdigheten cold blooded. Klarer du å drepe 4 motstandere får du en pakke som innebærer alle belønningene bortsett fra den siste belønningen som er Nuke, altså en atombombe som blir sluppet ned. Det er en rekke andre belønninger også, men det finner du ut hvis du tester spillet.  Det er mange forskjellige alternativer man kan ha på dette spillet, dette som gjør spillet ekstra gøy.

Mange alternativer på flerspilling
 Man kan også velge mellom forskjellige ferdigheter. Det er 3 hovedgrupper og i de to undergruppene er det 5 ferdigheter og i den siste er det 6 ferdigheter. Den første ferdigheten du kan ha er marathon, som vil si at du kan løpe mye lengre uten å måtte stoppe opp. Den andre ferdigheten heter sleight of hand som vil si at du lader våpenet ditt mye raskere.
Den 3 ferdigheten heter Scavenger som vil si at du kan plukke opp ammunisjon av de døde motstanderne.

Den 4 ferdigheten heter bling som vil si at du kan ha to tilbehør på våpenet ditt, for eksempel lyddemper og gps. Den siste ferdigheten i første hovedgruppe er one man army, som vil si at når du har brukt opp alle skudda på ditt første våpen og andre våpen får du lov til å bytte klasse midt i spillet. Den ferdigheten jeg anbefaler mest er marathon, er du en som er ute etter spenning og utfordringer er det marathon du burde velge som ferdighet.

Den 2 hovedgruppen består av lightweight som vil si at du løper mye raskere enn vanlig. Den andre ferdigheten er hardline, som vil si at du trenger mindre drap enn vanlig til å få forskjellige belønninger.  Den 3 ferdigheten er Cold-Blooded som nevnt tidligere gjør deg usynelig for GPS, luftstyrker, selvstyrt maskingevær og varmesøkende sikte. Den 4 ferdigheten er danger close, som gjør det explosive mye kraftigere. Den siste ferdigheten er stopping power. Som gjør at alle våpen tar mer skade. Den jeg anbefaler i hovedgruppe 2 er lightweight. Har du både marathon og leightweight løper du både lenge og raskt noe som er veldig nyttig på de store bretta.

Den siste hovedgruppen består av ferdigheten Commando som vil si at den kniven du løper rundt meg får en lengre distanse. Den 2 ferdigheten er steady aim, som gjør at du treffer bedre uten å holde sikte inni. Den 3 ferdigheten er scrambler som gjør at kartet ditt forsvinner når du nærmer deg han som har ferdigheten scrambler. Den 4 ferdigheten er ninja, som gjør at fot steppene dine ikke høres. Den 5 ferdigheten er sit-rep, som gjør at du kan se motstanderens sprengstoff der han har plassert det. Den siste ferdigheten du har er last stand, som vil si at hvis du blir drept får du en siste sjanse og får lov til å ta opp pistolen din. Den jeg anbefaler er commando, har du både marathon, lightweight og commando løper du lenge og fort og kniver langt. Dermed har ingen motstandere sjanse til å drepe deg i nærkamp.

Positivt med dette spillet er at det er mange brett muligheter, masse forskjellige våpen, veldig mange forskjellige ferdigheter, belønninger av å spille bra, oppnår medaljer som viser hvor god du er og historien tar veldig lang tid før det blir ferdig, noe som gjør at spillet er langvarig spill som er veldig positivt.
Negativt med spillet er at grafikken ikke er helt på topp, brettene og alle våpen har god grafikk men når det kommer til blod er det ikke imponerendes. Istedenfor at det er blod, har designeren valgt å ha Amerikanske dollar istedenfor blod. Noe som gjør at spillet blir litt mindre realistisk. Men utenom det er det er spill som må prøves.  

For å finne ut hva andre spillere syntes om Call Of Duty, spurte vi en spiller som har stor lidenskap for spillet.
Sondre Mortveit, 17år.
Hva liker du best ved spillet? Måten det er laget på og det er det beste skytespillet.
Hva liker du best ved funksjonen flerspilling? Veldig bra at det er mye å velge imellom.
Nevn en positiv ting med spillet? Belønninger inni spillet for at du gjør det bra.
Gleder du deg til neste Call Of Duty spillet, og hva forventer du av det nye? Ja det gjør jeg, og håper at det er det samme prinsippet og nye våpen.
Har du en negativ ting om spillet? Det er lett å jukse på det.
Hvis du skulle ha rangert spillet på en skala fra 1-10? En sterk 9.

Jeg mener at dette spillet er verdt å prøve, fordi det er så mye man kan gjøre på dette spillet. Spille en fantastisk historie løse lette og vannsklige oppdrag, spille historien din med en venn, som trengs mye samarbeid, dyktighet og intelligens. Spille flerspilling med over 1million spillere fra hele verden. Er du en av de som liker å sitte mye inne og har en lidenskap for skytespill er det Call Of Duty noe du burde teste ut.

1 kommentar: