torsdag 20. oktober 2011

Premier League

Den engelske toppdivisjonen Premier League har nå holdt på i snart 3 måneder og det har vært flere overraskende resultater og handlinger. Drama, sorg og glede har preget engelsk fotball den siste tiden. I denne artikkelen skal vi se nærmere på historien til PL (premier league), hvilke overraskelser det har vært så langt i sesongen og hva supporterne tror om sluttresultatene. 

En artikkel av Henrik Mykland

Premier league ble startet i 1992, den 20. februar. Det er en liga hvor de 20 beste lagene i England spiller om å vinne premier league pokalen. Ligaen har holdt på i 19 år, og av de 19 årene er
det 3 lag som skiller seg ut i seiersskalaen: Manchester

United har vunnet hele 12 ganger, og er med dette, det mestvinnende laget i Premier league. På delt andreplass kommer Chelsea og Arsenal, som begge har vunnet ligaen 3 ganger hver. Bortsett fra disse lagene er det kun et annet lag som har vunnet ligaen: Blackburn Rovers.

2011/2012 sesongen har bydd på mye drama og overraskelser, til tross for at det fortsatt er lenge igjen. Lagene som skiller seg ut har allerede over 15 poeng, når det kun er spilt 7 kamper. På topp av tabellen ligger Manchester United med en ledelse på kun et poeng over Manchester City (per 12.10.2011). på topp 4 er også Chelsea og Newcastle med å kjempe om en topp-plass. Allerede her er det en stor overraskelse i årets Premier League. Arsenal som alltid har hevdet seg på topp 4, og vunnet ligaen 3 ganger, ligger helt nede på 15 plass, med kun 7 poeng. Dette er mye grunnet tapet av mitbanegiganten Cesc Fabregas, og teknikeren Samir Nasri. Arsenal mistet også Gael Clichy, men han er stort sett erstattet av brasilianeren Andre Santos. For å erstatte Nasri og Fabregas har Arsenal blant annet kjøpt inn Gerviniho og Arteta som nå er med i start-ellveren. Forsvarsspilleren Per Mertesacker er også ny for Arsenal.

Premier League har i år fått mange nye spillere og talenter, blant annet Manchester City spissen Sergio Aguero, og den nye Manchester spilleren Ashley Young. Aguero har spilt en fantastisk sesong og scoret mål etter kun 9 minutter i sin første kamp. I samme kamp scoret han 2 mål, og hadde en målgivende. Han har drakt nr 16, og er født 2. Juni 1988. Ashley Young er født 9. Juli 1985 og spiller spiss for Manchester United. Han signerte en 5’års kontrakt med klubben den 23. Juni 2011.

Jeg har vært rundt og spurt en Manu-fan, en Arsenal-fan og en Chelsea-fan om hva de mener om årets Premier League:

Manu-fan: Per-Martin Grønli
1) Hvem er Premier League's største talent/er for øyeblikket?
”Det største talentet er Phil Jones, han er 19 år og har en fast plass i Uniteds startoppstilling. Han er god både defensivt og offensivt.”
2) Hva synes du har vært den største overraskelsen i årets Premier League?
”Den største overraskelsen i år, har vært at Newcastle ligger høyt på tabellen og at de ikke har tapt enda.”
3) Hvem tror du vinner trofeet i år?
”Jeg tror at United vinner fordi de har den beste troppen og får mest ut av den.”

Arsenal fan: Usain Mayembe
1) Hvem er Premier League's største talent/er for øyeblikket?
”Jack Wilshere er Premier League’s største talent”
2) Hva synes du har vært den største overraskelsen i årets Premier League?
”Den største overraskelsen i årets premier league er at Newcastle United FC ligger på fjerde plass.”
3) Hvem tror du vinner trofeet i år?
”Jeg tror man city vinner premier league i år.”

Chelsea fan: Vital Kaba
1) Hvem er Premier League's største talent/er for øyeblikket?
”Jeg synes at Danny Welbeck, Barkley og Daniel Sturrigde er de største talentene i årets Premier
League
.”
2) Hva synes du har vært den største overraskelsen i årets Premier League?
”Jeg er mest overrasket over hvor bra Newcastle ligger an på tabellen og har ikke tapt en eneste
kamp. Er ikke så overasket på hvordan arsenal ligger an pga med engang de solgte stjernene sine
visste jeg at de skulle slite i årets Premier League. Aston villa har spilt bra i år og spissene deres har
overasket meg med hvor bra de spiller sammen”

3) Hvem tror du vinner trofeet i år?
”Det er tre lag som kan vinne i år, City, United og Chelsea. Men har jeg tro på Chelsea”

De 20 lagene i Premier League har logoene som blir vist på bildet til venstre. Vi ser blant annet Arsenal sin logo på toppen, Chelsea sin logo er klokka 3 og Liverpool, Manu og Manchester City sin logo er de tre nederste. Av alle lagene i Premier League er hele 5 av dem fra London: Chelsea, Arsenal, Tottenham, Queens Park Rangers og Fulham.

Som mange av de intervjuede sa, så er det overraskende at Newcastle United FC gjør det såpass bra som de gjør. De har ikke tapt en eneste kamp enda, og ligger foreløpig på en fjerde plass, kun ett poeng bak Chelsea.

Som konklusjon kan vi si at det har vært mange spennende og uventede resultater i årets premier league. Den mest uventede og største overraskelsen er allikevel resultatene til Newcastle, og deres plassering så langt. Vi ser også at ligaen inneholder mange gode og unge talenter, som vi kan glede oss til å se spille fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar