mandag 17. oktober 2011

Ungdomstilbud i Arendal

Her i Arendal bor det mange ungdommer, men er det nok tilbud for dem på fritiden? Vi hører stadig i media at ungdommer blir mobbet eller vanskeligstilt på skolen og hjemme, kan dette ha noe med at det er for lite sosiale sammenkomster for ungdommene her i Arendal?


En artikkel av Espen Mathiesen

Vi har jo Kilden som har hvert der i alle år, men jeg som nå er 17 år, så er ikke det noen plass for meg å være på en onsdagskveld. Kilden tar ikke å utlyser akkurat at de har et tilbud for unge, aldri har jeg sett en annonse i avisa, eller en plakat i byen. Noen som er flinke til å tilby aktiviteter til unge er biblioteket, de arrangerer mange konkurranser innen det temaet som ungdommen er interesserer seg for i dag, som nemlig er Tv spill. Nå akkurat arrangerte biblioteket Arendal mesterskap i FIFA 12, som er et fotballspill. Dette er et arrangemang som fanger dagens ungdom. Det er jo så klart ikke aller som liker eller har interesse av Tv spill, da er det Kilden som har et tilbud om en mer kunstnerisk hobby, som å spille i band eller ta teater timer der. Det finnes også en ”klubb” i Arendal som heter Shine dette er en kristen undomsklubb der du er hver fredag og egentlig bare slapper av og møter venner. Denne klubben er veldig flink til å arrangere turer rundt om kring, hvert år har de en tur til Lifjell i påska og om sommeren er det leir i Saronsdal.
jeg har intervjuet Sissel Elefsen og hun jobber på biblioteket og har ansvaret for tilbudene for ungdom i deres avdeling her på Arendal bibliotek.

Sissel Elefsen
Hei jeg kommer fra Arendal VGS og lager en artikkel om ungdomstilbud i Arendal.
Det første jeg vil spør om er, hva kan dere tilby ungdommen på fritiden og i fritimene i skoletiden?
-          Det vi kan tilby er leseplasser, studieceller, lesesal, WIFI nett, pc til de som ikke har egen, veilednings skranke, hjelp til prosjekter avgrensing osv.
-         Vi kan også låne inn nødvendige hjelpemidler fra høgskole biblioteker. Noe vi også tilbyr er musikk, film, spillerom og rett og slett et sted å bare henge. 

Kan dere tilby leksehjelp?
-         Ja, leksehjelp er en gang i uka, da er det frivillige som kommer å hjelper med leksene.

Hva syns du om andre tilbud i Arendal, fritidsklubber osv…
-          Musikk og sport, fritidsklubber skjønner ikke at dere kan savne noe og humrer med. Men hvis det er noen som ikke har noen spesielle interesser så er det kanskje noen tilbud som mangler. Kan bli bedre på å tilby samfunns engasjerte ungdommer et sted å være å møtes i fellesskap.

Har dere noen kommende tilbud?
-         Vi hadde et stående tilbud om å bruke biblioteket som base for grupper, og for et år siden satt vi ut et tilbud om debattkvelder for ungdommer som er samfunns engasjert.

Det er mange unge i dag med sosiale problemer i dag. Hva gjør dere for å hjelpe disse?
-          Veldig mye av tilbudene vi har er litteratur, film, musikk, dette hjelper ungdommen med å komme seg ut, alle tilbudene er gratis og, og du trenger ikke å ha noen spesielle talenter.

Hva gjør dere for å modernisere tilbudene deres?
-          Vi bruker nettsidene mer aktivt, Facebook og andre digitale medier. Vi presenterer hyllene slik at det er tiltalende og at biblioteket er fint å se på.

Helt til slutt lurte jeg på om dere snart skal arrangere en konkurranse i FIFA 12?
Det var en veldig god idè! Det må jeg bringe videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar